Yaşam

Kerevizi bir de böyle denemelisiniz! Kereviz salatası tarifi, nasıl yapılır?

Kereviz salatası, kerevizin çiğden rendelenerek süzme yoğurt, mayonez, sarımsak ve ceviz içi ile karıştırılması ile yapılan hem meze hem de salata olarak tüketilebilen bir tariftir. Zeytinyağlı kereviz yemeğini sevmeyen kişilerin bile bayılacağı bu tarif, yüksek oranda lif içerir.

Neredeyse her yemeğin yanına yakışacak lezzette olan bu kereviz salatası, kerevizin çiğ halinden yapılıyor olması sebebiyle besin değerlerini kaybetmeyecek.

İşte yüksek besin değeri ile vazgeçilmezlerinizden biri olacak kereviz salatası tarifi…

KEREVİZ SALATASI TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA

Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler;



  • 2 adet orta boy kereviz, rendelenmiş
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 1 çay bardağı ceviz içi, dövülmüş

Kereviz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?



Adım 1

Kereviz salatası yapmak için öncelikle rendelemiş olduğunuz kerevizleri derin bir kase içerisine alın. Üzerine 1 su bardağı kadar süzme yoğurdu ve 2 yemek kaşığı mayonezi ekleyin. Rendelemiş olduğunuz bir diş sarımsağı, tuzu ve bir çay bardağı dövülmüş ceviz içini de ekleyerek güzelce karıştırın.

Adım 2

Karıştırdığınız kereviz salatasını servis tabağına alın ve üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip arzu ettiğiniz gibi süsleyin.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu