Haber

Elidor ve TOG depremden etkilenen genç kadınlar için destek merkezleri kuruyor

Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Refah ve Sağlık Başkanı Natali Kasap, Elidor X TOG Genç Kadın Güçlendirme Merkezlerinin Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay olmak üzere 4 ilde kurulacağını belirterek, “Bu proje sosyal ve duygusal desteği içerecek. programlar.” söz konusu.

Elidor, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgedeki genç kadınlar için uzun vadeli dayanışma amacıyla “Elidor X TOG Genç Kadın Destek Merkezleri”ni hayata geçiriyor.

Elidor’un genç kadınların güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla 2021 yılında başlattığı “Yolumuzda” projesinin devamı olan merkezler Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya’da kurulacak. Merkezlerde TOG uzmanları tarafından oluşturulan programlar, depremden etkilenen 17-25 yaş arası genç kadınlara yönelik duygusal ve sosyal destek çalışmalarına odaklanacak. Genç Kadın Destek Merkezleri aracılığıyla 25 bin kadının desteklenmesi hedefleniyor. Proje elçisi sanatçı Karsu’nun hazırladığı özel bir kompozisyon da iletişim çalışmalarında kullanılacak.

“Türkiye’deki 50. yılımızda bu projeye imza atmış olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz”

Unilever Türkiye, Orta Asya, İran Refah ve Sağlık Başkanı Natali Kasap, projenin tanıtıldığı toplantıda basına yaptığı açıklamada, Elidor’un 2021 yılında TOG ile birlikte hayata geçirdiği “Yolda” projesinin başarıya ulaştığını söyledi. deprem felaketi ile farklı bir anlam kazanmıştır.

Elidor X TOG Genç Kadın Güçlendirme Merkezlerinin Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay olmak üzere 4 ilde kurulacağını hatırlatan Kasap, “Bu proje kapsamında sosyal ve duygusal destek programları olacak. Elidor’un Instagram sayfasından gönderilecek olan bu beste ve dayanışma bildirileri, yapay zeka öğrenimi ile birleştirilerek dijital bir eser haline getirildi.Bu eser 12 Haziran’a kadar Beşiktaş Akaretler’de sergilenecek. ‘Yolumuzda’ dayanışma anıtı.” ifadelerini kullandı.

Sadece İstanbul Beşiktaş’ta değil, deprem bölgelerinde de depremzedelere dayanışma mesajlarının iletileceğini kaydeden Kasap, “Burada bu vesileyle sevgili TOG grubuna, tüm kurumlara, ekiplere teşekkür etmek istiyorum. ve Karsu bize destek oldu.Bizi desteklemeyenleri de www.kendiyolumuz.com web sitesi üzerinden TOG’un yapmış olduğu beyin sarsıntısı alanında bu projelere destek vermeye davet ediyorum.Biz çok mutlu ve gururluyuz. Böyle bir yılda böylesine anlamlı bir projeye imza attı.” dedi.

“Çeşitli çalıştaylar, eğitimler ve etkinlikler düzenleyeceğiz”

Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırmızılı, 6 Şubat’ta meydana gelen depremden en çok kadınların ve özellikle genç kadınların etkilendiğine dikkat çekti.

Elidor ve genç kadınların eğitimlerini ve gelecek hayallerini temel aldıkları “Yolda” projesi kapsamında bu kez deprem bölgesindeki gençler için harekete geçtiklerini belirten Kırmızılı, “Aslında bir şeyler yaratmak istedik. Kadınların bir araya gelebileceği, sohbet edebileceği, sosyalleşebileceği, sohbet edebileceği bir ortam Kadınları bu kavramla, özellikle de toplumsal cinsiyet eşitliği kavramıyla tanıştırmayı, hakları konusunda farkındalıklarını artırmayı ve söz konusu yaş grubundan itibaren eğitimlerini pekiştirmeyi amaçlıyoruz. lise ve üniversite öğrencilerine Meslek, eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sosyalleşme başlığı altında çeşitli atölye çalışmaları, eğitimler ve etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

“Elidor ve TOG ile bu acılarda umut yaratmak istiyoruz”

Elidor X TOG Genç Kadın Destek Merkezleri projesinin iletişim elçisi olan Sanatçı Karsu da ailesinin depremlerde kaybolduğunu belirterek, “Ben Hatay’ın Karsu köyündenim. Elidor ve TOG ile birlikte Bu acılarda bir umut yaratmak istiyorum.Onlar ‘kendi yollarında’ devam etsinler diye.Bütün Türkiye’ye dayanışma,destek ve umut verebiliriz.Çoğu insan sosyal medyadan bana geliyor ‘Ne yapalım’ ?’ Unutmadık diyorlar. Unutulmak istemiyoruz” dedi.

“Depremin sessizliğinden umut ve sanatla uyanmak için beste yaptım”

Karsu, proje için bestelediği besteye değinerek şunları söyledi:

“Uzun zamandır piyano çalmak istemiyordum. Ama Elidor için bir beste yaptım ve bu bestede söz yok. Ama burada sözün olmadığı yerde sanat var, duygu var. Ve isim Şarkının adı ‘Umut’tu ve bu müzikle inanılmaz güzel bir proje yapacağız.Bu müzikle birlikte yapay zeka ve o deprem bölgesinde genç kızların çizdiği fotoğraflarla güzel bir sanat yaratacağız ve biz deprem bölgesine hediye edeceğiz. 4 ilde genç kızlarımız için hep birlikte barınak yapacağız. , Dayanışma…”

Depremin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen yakınlarının acısını hâlâ hissettiğini vurgulayan Karsu, depremin ilk anlarında tüm Türkiye’nin seferber olduğunu ancak şu anda deprem bölgesinde bulunanların daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi. .

Açılış konuşmasının ardından Karsu projeye özel hazırlanan bestesi piyano eşliğinde seslendirdi.

Yolumuzdaki Dayanışma Anıtı

Öte yandan etkinlikte verilen bilgilere göre Elidor, Genç Kadın Destek Merkezlerinin yanı sıra deprem bölgesi için dayanışmanın değerine dikkat çekmek için yapay zeka öğrenmeli dijital anıtı da hayata geçiriyor. Bölgeden genç kadınların çektiği dayanışma temalı fotoğraflar, Karsu’nun projeye özel hazırladığı kompozisyon ve Elidor’un Instagram sayfasından gönderilecek dayanışma mesajları yapay zeka öğrenmesi ile birleştirildi.

Yapay zeka öğrenilerek oluşturulacak dijital imaj çalışması, 12 Haziran’a kadar Beşiktaş Akaretler’de kurulan “Kendi Yolumuzda Dayanışma Anıtı”nda sergilenecek ve umut temalı broşürler de genç kadınlarla paylaşılacak. Ekranlar aracılığıyla sarsılan bölge kurulur.

salpazari-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu